...voor een goede houding en beter bewegen!

Oefentherapie

Oefentherapie Vlissingen het beweegpunt is een praktijk waar oefentherapeuten Cesar en Mensendieck samenwerken. Oefentherapie Cesar en Mensendieck maakt mensen bewust van hun houding en manier van bewegen. Door goed af te kunnen wisselen in houding en beweging, kunnen klachten voorkomen of verminderd worden. Leren hoe u ontspannen kunt inspannen. 

U kunt bij ons terecht met pijn aan het hoofd, nek, schouders, armen, rug, bekken, heupen, knieen en voeten. Maar ook bij neurologische, orthopedische of reumatische aandoeningen, moeilijkheden met de ademhaling of de bloedsomloop en stressklachten.

 

Oefentherapie Cesar/ Mensendieck is gericht op het wegnemen of verminderen van pijn.

Waar pijn is, zijn spieren vaak extra gespannen rondom het pijnlijke gebied. De spieren willen het pijn gebied beschermen. Dit kan heel functioneel zijn, voor een tijdje. Alleen als we dat een lange tijd moeten volhouden, omdat we ondanks de pijn toch doorgaan met alle aktiviteiten, dan moeten de spieren een taak uitvoeren waarvoor ze niet gemaakt zijn. Er kunnen spierknopen ontstaan die druk pijnlijk zijn of pijn geven naar een ander gebied. Ook kan het zijn dat de spieren steeds verder weg van het pijn gebied aangesproken worden en de pijn zich steeds verder uitbreid. Alle zeilen worden bij gezet om toch nog zo veel mogelijk te kunnen doen.

Tijdens de behandeling leer je d.m.v. van gerichte oefeningen hoe je kan ontspannen. Als je lijf weer weet hoe dat moet, dan kunnen de volgende stappen gezet gaan worden. Spier versterking, losmakende oefeningen (voor de spieren en gewrichten), balans en coördinatie. Vervolgens wordt dit alles toegepast in de dagelijkse aktiviteiten zodat u weer zo soepel en efficiënt mogelijk kan lopen, staan, zitten, liggen, bukken en werken. 

Indien mogelijk wordt de oorzaak van de klacht aan gepakt om de kans op herhaling te verkleinen. Uiteraard wordt de behandeling toegespits op de hulpvraag en de eigen dagelijkse aktiviteiten.

Ook wetenschappelijk is aangetoont dat oefentherapie Cesar en Mensendieck over het algemeen zeer goede resultaten geeft, ook op de lange termijn, en voor grote groepen clienten bewezen effectief is.

Het Beweegpunt

Hella Wams 

Dreesstraat 2
4384DC Vlissingen
T: 0118 46 47 60
E: info@hetbeweegpunt.nl