...voor een goede houding en beter bewegen!

Dry needling

Als spieren lange tijd te veel of te langdurig belast worden heeft dat invloed op de kwaliteit van de spieren. Ze voelen hard en pijnlijk aan en kunnen pijn geven naar een ander gebied. Zo kunnen gespannen nekspieren bijvoorbeeld hoofdpijn geven.

Gespannen nekspieren kunnen ontstaan door een langdurig verkeerde houding. Je kan hierbij denken aan je schouders een klein beetje optrekken tijdens het werken achter de computer. De spieren moeten een kracht leveren waarvoor ze eigenlijk niet gemaakt zijn. Veelvuldig op je telefoon zitten kan last geven in je duim en ook onze billen worden regelmatig overbelast.

Maar ook stress is een veel voorkomende opwekker. Of het kan zijn dat de spieren verkrampen na een ongeluk, een operatie of bij overbelasting bij bijvoorbeeld sporters. Kortom spierknopen kunnen overal in ons lijf ontstaan. Zelfs in je kaken.

Rekoefeningen, warmte en rust kan verlichting geven.

Als dat niet voldoende helpt om de spierknopen weg te krijgen, biedt dry needling de oplossing. Door met een dunne (droge) naald in zo’n spierknoop te prikken verdwijnt de lokale verkramping en kan de spier weer ontspannen.

Het prikje zelf voel je niet. De acute ontspanning ofwel het ‘los schieten’ van de knoop is in een fractie van een seconde gebeurd. Dat kan, maar hoeft niet, even ongemakkelijk zijn en trekt meteen weg.

Als dry needling gecombineerd wordt met ontspanning, (rek)oefeningen en/of het aanpassen van de houding of wat de mogelijke oorzaak ook mag zijn, heeft het prikken een nog veel langer effect.

Het doel is uiteindelijk om de spierknopen of trigger points geen ruimte te geven om zich weer te ontwikkelen. En dat ze voor lange tijd weg kunnen blijven.
 

 

 

Het Beweegpunt

Sylvia Bosga, Hella Wams en Marjolein Akkerman

Dreesstraat 2
4384DC Vlissingen
T: 0118 46 47 60
E: info@hetbeweegpunt.nl