...voor een goede houding en beter bewegen!

Bekken pijn

Bekken pijn.

Bent u zwanger, zwanger geweest of in de overgang? Dit zijn typisch momenten waarop bekkenpijn kan beginnen.

Rondlopen met bekkenpijn is in de meeste gevallen niet nodig. Het hoort er niet bij. Bekkenpijn kunt u voelen in de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of aan de zijkant van de bovenbenen. Soms trekt het ook door naar uw been en kan het pijn geven bij lopen, traplopen, staand sokken aantrekken, in en uit de auto stappen of omdraaien in bed.

U krijgt praktische adviezen om de dagelijkse bezigheden te vergemakkelijken, zoals het opstaan uit bed of stoel, omdraaien in bed, liggen, zitten, staan enz. Wij kunnen U leren wat u het beste kan doen of juist niet. Wij helpen u om de pijn onder controle te krijgen.

Vanaf de eerste behandeling zal u direct minder pijn ervaren. Het wordt meteen veel makkelijker om je dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier uit te voeren. 

 

Het stuitje of staartbeen

Heeft u pijn aan uw stuitje bij het langdurig zitten of bij het opkomen uit zit?

Oorzaak van deze klacht is vaak een trauma, bijvoorbeeld een  val op de billen of tijdens de bevalling.  Het onderste stukje van het heiligbeen, het stuitje komt scheef en/of gedraaid te staan.  Dit geeft aanzienlijke pijn en problemen bij het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden.

Het corrigeren van het stuitje gebeurd van buitenaf en is daardoor niet vervelend of pijnlijk om te ondergaan.  Er is zijn dus geen inwendige technieken nodig! Bij de behandeling van het stuitje gaat vaak niet alleen om het stuitje. Vaak zijn de  lokale spieren rondom het stuitje zeer gespannen. We geven u ook tips en adviezen hoe u kunt ontspannen in het gebied van uw stuitje en hoe u het kunt toepassen in uw dagelijkse bezigheden

 

Urine- incontinentie bij vrouwen

Het begint vaak met een klein ongemak, na de bevalling of juist door ouder worden. Het verliezen van een paar druppels urine. Het gebeurt soms al als u lacht, iets optilt of als u hoest. Het kan zelfs al als u de de sleutel in het slot steekt.

Kleine druppels verlies is vaak nog wel op te vangen maar wat nu als het heel vaak  gedurende de dag gebeurt of dat de druppels scheuten worden? Dan wordt het wel erg vervelend en ongemakkelijk. Daar wilt u het liefst vanaf.

Uw dagelijkse handelingen worden er door belemmerd. U gaat misschien alleen ergens naar toe als u zeker weet dat er een wc in de buurt is. Door de angst om urine te verliezen is de neiging er om steeds vaker naar het toilet te gaan. De klachten beïnvloeden u tijdens het werk, het huishouden, tijdens het sporten, maar zeker ook uw sociale leven en seksleven kunnen er onder lijden.

 

Het Beweegpunt

Sylvia Bosga, Hella Wams en Marjolein Akkerman

Dreesstraat 2
4384DC Vlissingen
T: 0118 46 47 60
E: info@hetbeweegpunt.nl